Brød i gryde

Eller æltefrit brød

Dette er en oversættelse fra Engelsk til Dansk

Opskrift: Udgivet: November 8, 2006
Tilpasset fra Jim Lahey, Sullivan Street Bakery
The Minimalist: The Secret of Great Bread: Let Time Do the Work (November 8, 2006) 
Readers’ Opinions
Forum: Cooking and Recipes

Tid: Ca. 1 ½ time plus 14 til 20 timers hviletid

3 kopper mel, + lidt mere til bord og lign.

¼ tsk tørgær
1 ¼ tsk salt
Majsmel eller hvedeklid efter behov.

  1. I en stor skål blandes mel, gær og salt. Tilføj 1 + ¾ del kopper vand, og rør indtil det er blandet; dejen vil vedblive at være klistret. Dæk skålen med plastfolie. Lad dejen hvile i mindst 12 timer, helst omkring 18, ved varm stuetemperatur, omkring 20°.
  2. Dejen er klar, når overfladen er oversået med bobler. Spred lidt mel på bordet og hæld dejen ud på det, drys den med lidt mere mel og fold det over for sig selv en gang eller to. Dæk løst med plastfolie og lad hvile ca. 15 minutter.
  3. Brug lige mel nok til at dejen ikke klistrer til bordet eller fingrene, blidt og hurtigt forme dejen til en kugle. Pak en frakke af viskestykke (ikke frotté) med mel, hvedeklid eller majsmel, læg dejen med folden nedad på håndklæde og drys med mere mel, klid eller majsmel. Dæk med et andet viskestykke og lad ligge yderligere ca. 2 timer. Når den er klar, vil dejen være mere end fordoblet i størrelse og vil ikke umiddelbart springe tilbage, når man prikker med en finger.
  4. Mindst en halv time før dejen er klar, opvarmes ovnen til 250 grader. Sæt en 6 - til 8 liters gryde (støbejern, emalje, Pyrex eller keramik) i ovnen, mens den opvarmes. Når dejen er klar, fjern forsigtigt gryden fra ovnen. Skub din hånd ind under viskestykket og vend dejen over i gryden, med foldsiden opad, det kan godt ligne noget rod, men det er OK. Ryst gryden én eller to gange, hvis dejen er ujævnt fordelt, det vil rette sig op mens det bager. Dæk med låg og bag i 30 minutter, derefter fjernes låget og der bages yderligere 15 til 30 minutter, indtil brødet er smukt gyldent. Afkøl på en rist.

Udbytte: ca. ¾ kg brød.

Site Map :: Printable View :: © 2008 - 2017 BeThdesign :: Powered by mojoPortal :: HTML 5 :: CSS :: Design by Graformix