Stasiasjal

Opskriften er oversat af Bettina L, hendes tidligere weblog kunne ses her: http://vrangen.blogdrive.com/

Nu er den flyttet hertil:
 
My 5'7" dress dummy wearing the Koigu  Kersti shawl
(pattern in previous post).
Me wearing Koigu Kersti shawl, with Tori.
Sorry about the photo, I had to take it myself.

Stasia 8:38 PM


Koigu Kersti Shawl

Opskriften til sjalet er lavet af Stasia, den ligger her: http://stasiasplaceofgrace.blogspot.com/2003_08_03_archive.html

Garnet, hun har brugt, er Koigu Kersti Merino Crepe DK i farve K334 (seks nøgler á 50g /114 yards (104 m.)). Garnet er, som antydet, 100% merinould, og man kan se de ensfarvede udgaver af garnet her: http://www.handworksgallery.com/kerstivy.htm

Strikkefasthed for garnet: 4 mm, 22 m x 30 rækker: 10 cm x 10 cm.

Sjalet er strikket på rundpinde 7 mm

Der anvendes 300 gr, dvs., 624 meter

Nu oversætter jeg (Bettina), hvad Stasia skriver:

Jeg troede, jeg strikkede sjalet fra bunden og op. Da jeg lukkede af, var det af en eller anden grund sådan, at det, jeg troede var spidsen, blevet til midten af nakken – der kan man bare se. 

Det er mit allerførste sjal, og jeg improviserede egentlig meget, så der er nok ikke meget korrekt udregning i det.

Den generelle opskrift ser således ud:

1)    Slå 1 m op. Vend.

2)    Stik 2 gange i den m (2 m), Vend.

3)    Strik 2 gange i første m, slå om, strik 2 m i sidste m (5 m). Vend.

4)    Strik r rækken ud. Vend.

5)    Marker denne som retsiden. 1 r, slå om, 1 r, slå om, 1 r, slå om, 1 r, slå om, 1 r. (9 m) Vend.

6)    R pinden ud. Sæt maskemarkører før og efter 5. m for at markere denne som midtermaske. Vend.

7)    1 r, slå om; r til 1. midtermarkør, slå om inden denne, skub markøren over på den anden p, strik midterm r og træk den anden midtermarkør over, slå om, r til næstsidste m, slå om, 1 r. Vend  (Se forklaring til denne standard-retside nedenfor)

8)    R pinden  ud.

 

Forklaring: På retsider fortsættes udtagningen (med omslag) med 1 m ved siden af hver slutmaske, og 1 m ved siden af hver midtermaske – altså 4 udtagninger på hver retside. Alle vrangsider strikkes r.

Efter 8 retriller (16 rækker) strikkede jeg en række med 1 r, *slå om, 2 r sm*, gentag mellem * rækken ud, slut med slå om, 1 r for at lave de åbne huller. Jeg fuskede lidt i enderne eller hvor maskerne ikke passede helt sammen, så det passede med, at der til hver åben omslags-hul blev strikket et korresponderende 2 r sm, så der ikke blev taget mere ud end de typiske fire m på en r-side (men de fire omslag skal IKKE have korresponderende indtagninger).

Jeg blev færdig med bunden (eller det, jeg troede var toppen) ved at gøre således: Efter en række med huller, strikkede jeg endnu et par r-pinde og så lukkede jeg bare løst af.

Jeg stoppede med at strikke, da midterlinjen målte omkring 1 m i højden., og den sidste hulrække havde omkring 130 STORE huller inkl. det i midten og dem for enden.

Det gik meget hurtigt – strikkefastheden er omkring 3,7 m pr 5 cm på 80 cm rundpinde, 7 mm. Inden opspænding måler det 195x95 cm, og under opspænding (stadig med nåle i) er det 235x135 cm.

Hvis sjalet skal være mindre, kan du naturligvis stoppe noget tidligere eller lade være med at spænde det så meget ud som jeg har gjort (Bettina) eller bruge tyndere garn og tyndere pinde)

Hvis du strikker hurtigt, kan sjalet strikkes på en weekend!

Op

Skriv til webmaster hvis du har nogen spørgsmål eller kommentarer
Jeg vil forsøge at svare dig indenfor 48 timer.

Site Map :: Printable View :: © 2008 - 2019 BeThdesign :: Powered by mojoPortal :: HTML 5 :: CSS :: Design by Graformix